Dreaming with the camera

The following is a post written by Rommert Boonstra, a Dutch photographer and poet. He is known to be the one of the founders of imaginative photography in the Netherlands.

The post below is written in Dutch.

 

DROMEN MET DE CAMERA.

Over de wereld doen twee geruchten de ronde. Het ene luidt dat het einde der tijden nabij is en het andere dat we een gouden toekomst tegemoet gaan.
Een gouden toekomst vol ondergang en verval zou misschien een goed compromis zijn.
Blijft de vraag- Is er vooruitgang? Of gaan we met bekwame spoed achteruit? Lopen we hard of lopen we dood?

Er zijn in de geschiedenis van de wereld 39 Ferrarari’s 250 GTO geproduceerd. Ze gaan een stuk sneller dan de strijdwagen waarin Ben Hur zich verplaatste. Dat zou vooruitgang kunnen zijn. Behalve als je door zo’n Ferrari op topsnelheid geschept wordt. Voor de paarden had je misschien nog weg kunnen springen.

Ik heb ook bij de plofkip naar positieve ontwikkelingen geïnformeerd, bij een depressieve wegsmeltend ijskap, bij de glorieus oprukkende Sahel woestijn en bij een geleerde die net duizelig uit de deeltjesversneller tevoorschijn kwam. De antwoorden waren zeer divers.

Het grote voordeel van ondergang en verval is in ieder geval dat ze heilzaam zijn voor de kunst. Zie het prachtige werk van Edgar Verhoeven. Het sombere en het hilarische gaan hand in hand. Als we ten onder gaan, dan gaan we in ieder geval vol vrolijke verbazing ten onder.

If you are interested in Rommert Boonstra’s work, see the following link:

http://http://www.rommertboonstra.nl

Geef een reactie